Ako upraviť alebo vymazať nahranú fotografiu?
Stalo sa Vám, že ste po nahraní fotografie zistili, že ste zabudli doplniť názov alebo popis, chcete zmeniť jej súkromie, fotografia sa zobrazila otočená alebo ste jednoducho nahrali nesprávnu fotku? Nie je potrebné ju nahrávať znova – väčšinu údajov môžete jednoducho upraviť.
Stačí kliknúť na nahranú fotografiu. Fotografia sa otvorí na samostatnej stránke a vľavo hore nájdete modré ikony – ceruzku a smetný kôš.
Po kliknutí na ikonu ceruzky ✏️ sa otvoria podobné možnosti ako pri samotnom nahrávaní fotografie. Môžete upraviť názov fotografie, jej popis a nastavenie súkromia.
Pri súkromí si môžete vybrať, komu bude fotografia viditeľná:
-
Verejná – fotografiu môžu vidieť aj ostatní používatelia.
-
Pre priateľov – fotografiu uvidia iba Vaši priatelia.
-
Iba ja / skrytá – fotografia nebude viditeľná pre ostatných používateľov.
Nemusíte sa obávať, že by nastavenie súkromia ovplyvnilo kontrolu splnenia výzvy. Administrátor fotografie vidí pri každom nastavení súkromia, teda aj v prípade, že zvolíte možnosť „Iba ja“ alebo skrytú fotografiu. Takúto fotografiu preto môžeme normálne skontrolovať a započítať do zdolávania výzvy.
Ak sa fotografia po nahraní zobrazila na boku alebo hore nohami, nemusíte ju upravovať v telefóne či počítači a nahrávať znova. Pod fotografiou sa nachádzajú ikony na jej otočenie. Kliknutím na príslušnú ikonku môžete fotografiu otočiť vždy o 90°, až kým nebude zobrazená správne.
Po vykonaní všetkých úprav už iba kliknite na Uložiť a zmeny sa okamžite prejavia.
Ak ste omylom nahrali nesprávnu fotografiu alebo ju už nechcete mať vo svojom profile, otvorte ju rovnakým spôsobom a kliknite na ikonu smetného koša 🗑️ vľavo hore. Následne sa zobrazí potvrdzovacie okno. Po potvrdení bude fotografia odstránená.
Úprava aj vymazanie fotografie sú teda veľmi jednoduché – otvoriť fotografiu → ceruzka pre úpravy alebo smetný kôš pre vymazanie.
Ak si fotografiu potrebujete iba opraviť, odporúčame ju radšej upraviť než vymazávať a nahrávať znova. 🙂

Komentáre